Lauantaina 13.12. Suontaan koulun eskarit ja 1.-2.luokkalaiset esiintyivät kunniakkaasti Laitilan urheilutalolla Lucian -juhlassa. Perinteikkään Lucian -juhlan järjesti Kalannin Säästöpankki. Juhlavieraita paikalla oli noin 300, joten ihan pienestä yleisöstä ei ollut kyse.

2142823.jpg
Takahuoneessa jännitettiin ja odotettiin omaa esiintymisvuoroa.

Juhla alkoi puheilla, jotka tuntuivat esiintymisvuoroaan odottelevien oppilaiden mielestä liiankin pitkiltä. Takahuoneessa riitti jännitystä, kunnes lopulta kuulutus kertoi Suontaan koulun eskareiden ja oppilaiden olevan esiintymisvuorossa. Reippaasti tonttulakit kainalossa esiintyjät astelivat juhlavieraiden eteen. Hieman jännitystä lisäsi haitarisäestys, johon oppilaat tutustuivat vasta paikanpäällä vain tunti ennen esiintymistä.

2142828.jpg
Tonttuarmeija valmiina!

Ensimmäisenä lauluna esitettiin Piparkakkuleikki, jossa eskarit laulun lisäksi näppärästi pyörittelivät valmistamiaan pipareita. Piparkakkuleikkiä seurasi reipas Tonttuarmeija, jossa 1.luokan Ada ja Jenni esiintyivät solisteina muiden toimiessa rytmikkäänä tonttukuorona. Viimeisenä lauluna laulettiin rauhallinen, mutta sitäkin kauniimpi kappale Pakkasherra.

2142825.jpg
Jenni ja Ada johdattivat tonttukuoroa.

Raikuvien aplodien saattelemina esiintyjäkaarti siirtyi riisipuuron ääreen. :)

Kiitos kaikille esiintyjille ja opettajille hienosta esityksestä ja ahkerasta harjoittelusta, sekä vanhemmille, että pääsivät lauantaina paikan päälle. Säästöpankki kiitteli esiintyjiä ja ohjaajia ja kertoi tukevansa kiitoksena koulumme keväistä luokkaretkeä! :)

-Terhi-ope