Suontaan koulu luokkaretkeili Tampereelle 20. päivä toukokuuta. Tiistai-aamuna koulun edustalla parveili 38 innokasta matkalle lähtijää odottavaisin mielin. Viimein bussi saapui ja matka sai alkaa. Ensimmäisenä etappina pistäydyimme ihastelemaan näköaloja Pyynikin näkötornille, jossa mehu ja munkki maistui pitkän bussimatkan päätteeksi.
-Näköalatorni näytti läheltä kovin pieneltä, mutta sitte ku kiipes sinne ylös ja katsoi, niin se olikin vaikka kuinka korkea! muisteli Ida näköalatornia. -Siält oli kiva kattoo alas! jatkoi Sami.

1591203.jpg

Pyynikiltä matka jatkui kohti museokeskus Vapriikkia, jossa oppilaat pääsivät kiertelemään ja tutkailemaan vapaasti erilaisten pysyvien ja vaihtuvien näyttelyjen antia. Eniten oppilaita kiehtovat näyttelyt olivat ehdottomasti jääkiekkomuseo ja velomania-näyttely. Velomania kertoi lähes kaiken polkupyöräilystä ja polkupyörien kehityksestä suurista isopyöräisistä entisajan pyöristä tuunattuihin moderneihin pyöriin.
-Se iso vanhanajan pyörä jäi mieleen, ku sitä sai mennä kokeilemaan, tuumi Taru. -Niin siinä pyörän päällä ajatteli, että ei kai kukaan näin isolla pyörällä OIKEASTI pysty ajamaan, muisteli Susanna pyöräkokemustaan. -Nii ja Vapriikista jäi mieleen semmone pinkki pyörä (moderni tuunattu pyörä), ku se oli niin hianon näkönen, kertoi 2.luokan Juho. Ekaluokan Henrik puolestaan pohti, että Vapriikista löytynyt vanhanaikainen bussi, johon pääsi sisälle oli erityisen kiva.

1599473.jpg

Vapriikin yhtenä näyttelyosana oli jääkiekkomuseo, joka kiehtoi erityisesti poikia, niin isoja kuin pieniä: -Jääkiekkomuseossa oli niin kivaa ku sai lämiä! hihkui ekaluokan Jesse. -Ja se telkkari! muistivat lähes yhtäaikaa ekaluokan Jesse ja Joonas. -Sielt tuli joku Suomi-Venäjä -peli, mut en muista millai se päätty, jatkoi Jesse vielä.

Museokeskuksesta jatkettiin jälleen matkaa jo melko nälkäisinä kohti Koskikeskus -ostoskeskusta. Pienissä ryhmissä ehdittiin hetki tutustua suureen ostoskeskukseen, mutta ennen varsinaista ostoskierrosta kävimme RAX -pizzabuffetissa syömässä mahat täyteen. Oppilaiden suureksi hämmästykseksi jälkiruokaa sai kerrankin yllin kyllin, sillä jäätelöä sai pizzan tavoin syödä niin paljon kuin hyvältä tuntui!
Kylläisinä ryhmät lähtivät kiertelemään ostoskeskusta. Yläluokan tytöt ja myös osa alaluokan tytöistä hullaantui vaateliikkeisiin niin, että kello vieri liiankin nopeasti! :) Ekaluokan pojat puolestaan olivat haltioissaan löytämästään peliliikkeestä. Suurin vetonaula ostoskeskuksessa pienempien kohdalla taisi kuitenkin olla suuri BR -lelukauppa, josta lopulta lähes koko 1.-2. luokka löytyi! ;)
-Koskikeskuksessa oli tosi mukavaa, totesi 2.luokan Veera. Janinaa nauratti jälkeenpäin, kun hän muisteli, miten oli unohtaa kassinsa ostaessaan mielenkiintoista kirjaa. Myös Eveliina totesi, että "ostoksilla olo oli mukavaa". Toisille, kuten Joonalle ja Paavolle mieleen jäi hissiajelu ostoskeskuksessa. Konsta oli mielissään ostamastaan jalkkispallosta.

Ostoksilla käynti on rankkaa, mutta vielä riitti puhtia piipahtaa jo itsessään komeassa rakennuksessa kaupungin kirjastossa, josta löytyi erityisen kiehtova paikka täynnä merkillisen upeita ja hienoja kiviä. Jalokivet saivat oppilaat lumoihinsa ja niistä puhuttiin kovasti. Kivet, etenkin meteoriitit, jäivät monen mieleen! -Meteoriitit oli tosi kiinnostavia, totesi Tomi. Myös Janna ja Roni olivat samoilla linjoilla, ja lähes yhdestä suusta huudahtivat: "Nii ja se pyörivä kivipallo!" - Nii se missä oli sitä vettäki, täsmensi Roni.

1599485.jpg

Kivien ihastelun jälkeen kirjastorakennuksesta löytyi vielä Muumimaailma, jossa pääsi tarkemmin tutustumaan muumeihin. Tilan perältä löytyi myös näyttämö, jossa innokkaimmat intoutuivat esittämään lopulle porukalle näytelmän. Uskottavuutta loi roolivaatekaappi, josta näyttelijät nopsasti löysivät näytelmäpuvut ylleen. Lopulta iloisin mutta väsynein mielin lähdimme suunnistamaan takaisin kohti Laitilaa. Takaisintulomatkalla ostoskasseja availtiin ja uudet lelut saivat matkan kulumaan nopeasti.

Terhi-ope