Suontaan koulua käy lukuvuonna 2007-2008 36 peruskoulun 1.-6. luokkalaista sekä 12 esikoululaista. Suontaan koulun oppilaat tulevat pääasiassa Suontaan, Leinmäen, Padon, Kivijärven ja Silon kylistä. Suurin osa oppilaista kulkee koulumatkat taksilla. Koulumme on peltojen keskellä oleva rauhallinen kyläkoulu.

Luokanopettajia koulullamme on kaksi. Rehtori Timo Rantapero opettaa pääsääntöisesti ns. yläluokassa viittätoista 3.-6.-luokkalaista. Timo-opettaja opettaa oman luokkansa lisäksi koko koulun uskonnon ja teknisen työn. Alaluokassa kahtakymmentä yhtä 1.-2.-luokkalaista opettaa Kati Veijonaho. Kati-opettajalla on vastuullaan kaikki tekstiilityöt, musiikki ja 3.-4. sekä 6. luokan englanti. Esikouluryhmän opettajana toimii lastentarhanopettaja Marja Heikkilä. Lisäksi koulullamme on  ravitsemustyöntekijä-siistijä Anu Lahdenranta, joka huolehtii puhtaasta työympäristöstä sekä kouluruuan tarjoilusta.

Koulumme koostuu kahdesta rakennuksesta, vanhemmasta yläkoulusta ja uudemmasta alakoulusta. Yläkoulun tiloissa on esikoulu sekä liikuntatila sekä tekninen työ. Alakoulussa on peruskoululaiset ja siellä on myös koulun ruokala. Alapihassa on kaukalo, tenniskenttä, korkeushyppypatja, leikkivälineitä ja muutenkin hyvät liikkumismahdollisuudet. Välipiha on vain kapea tasanne alakoulun edessä ja esikoululaisten valtaamassa yläpihassa on liukumäki, keinu, hiekkakasa ja hieman kiipeilymahdollisuuksia. Yläpihassa peruskoulun oppilaat viettävät aikaa lähinnä vain odottaessaan takseja koulupäivän jälkeen.

Kirjastoauto käy koulullamme parittomilla viikoilla torstaisin. Erityisopettaja Tuomo Grundström on koulullamme perjantaisin neljä tuntia. Uimassa käymme noin kerran kuussa, kuten muutkin Laitilan koululaiset. Myös kouluterveydenhoitaja käy koululla noin kerran kuussa.