Jokaisella on siis esiteltävänä yksi soitin, pääasiassa sinfoniaorkesterin soittimia. Kirjastosta löydät tietoja, samoin netistä ja lainaamistani vihkosista. Kokoa lopuksi löytämäsi tiedot yhdelle A4-paperille. Kirjoita paperiin ylimmäksi soittimen nimi, piirrä tai liimaa soittimen kuva paperiin ja kirjoita lyhyesti omin sanoin:
- millloin soitin on kehitelty, jos tiedät
- mihin soitinperheeseen soitin kuuluu
- miten soitin toimii, miten sitä soitetaan (kielet, koneistot, näppäimet, koskettimet, vasarat...)
- oma nimesi alanurkkaan pienellä

Ota myös selvää, missä kohtaa esiteltävä soittimesi sijaitsee sinfoniaorkesterissa ja paina se mieleesi niin, että osaat soittimen sijoittaa paikoilleen. Esitelmäsi pituus on hyvä, kun aikaa menee 1-3 minuuttia. Varaudu, että joku voi haluta esittää lisäkysymyksiä! Ja kuten lupasin, minä huolehdin ääninäytteistä.

Netistä hyviä tietolähteitä ovat esimerkiksi Wikipedia hakusanana soittimesi nimi, Turun koulujen Sinfoniaorkesteri-sivusto ja erilaiset hakukoneet (Google, Yahoo....). Kirjastossa taas kirjaston henkilökunta auttaa mielellään sinua löytämään tietoa. Yleensä musiikkiin liittyvät kirjat ovat kirjaston luokassa 7. Laitilassa etsi siis kirjastosta hyllyjä, joiden ensimmäiset numerot ovat 78 ja sen jälkeen voi numeroita olla suunnillen miten tahansa.

Esitelmät pidetään aina kolme oppilasta / musiikintunti, viikoilla 3-9 (ei hiihtolomaviikolla 8).

Kati-ope