Alaluokkalaiset ovat saaneet kuulla Kati-opettajan lapsuuden kodissa asuvista Hipsusta ja Tipsusta. Nämä uutterat pikku kotitontut tuovat edelleen opettajalle lahjan, ovat tuoneet aina pikkujouluisin ja jouluisin. Nyt kuitenkin Hipsulla ja Tipsulla on ongelma. Lunta ei ole, vaikka talonväki rakastaa lunta. 1.-2. -luokkalaiset ovat saaneet keksiä itse, miten Hipsu ja Tipsu ovat lunta koittaneet löytää. Opettaja siirtää tähän lasten kirjoittamat tarinat vain kirjoitusvirheet korjattuina. Kaikki muu on lapsilta.

* * * Taru 1. lk
Hipsu ja Tipsu yrittävät päässä miettiä. -Mietitäänpäs tässä, miten saadaan taivaalta lunta. -Mietitään. Siinä vilauksessa rupesi tulemaan lunta taivaalta rupesi ja parin viikon kuluttua kun lunta oli tullut 2 viikkoa niin silloin oli maa ihan täynnä lunta. Mutta silloin Hipsu ja Tipsu olivat täynnä lunta. He yrittää ravistella vaatteistaan, mutta se ei onnistunut. Hipsu keksi hyvän idean: -Mennään joulupukin luokse lämpimään joulupukin taloon! - Mennään äkkiä, mutta eihän me täällä mitään. -Ihmisiä! Äkkiä piiloon! - Miksi? -Sitä on vaikea selittää. Selitän sen sitten siellä.

Mutta tähtiä alkaa tähtiä alkaa näkymään taivaalta. -Katso, kuinka ne loistaa niin kauniisti! Mikä sinusta on tähdessä kaunista? No, kuunteletko sinä Hipsu? - Mitä sinä sanoit? -En mitään - No, nyt on jatkettava. -Mitä? -No töitä! -Minkä takia? -No kun pian on se päivä. - -Mitä siinä päivässä ihmeellistä tapahtuu? - Et kai ole menettämässä muistiasi? - En muista. -No, ei sille ole väliä. Mutta nyt yritetään toimia nopeasti, kun joulupukki tulee hakemaan.

Joulupukki tulee hakemaan lahjapaketteja. -No, nyt tarvii saada sinun muisti kuntoon. -Nyt minä muistan paljon paremmin. Mutta jatketaan töitä, joulupukki tulee hakemaan lahjoja lisää.

* * * Janina 1. lk
Olipa kerran Hipsu ja Tipsu. Ne muistivat, että majatalossa ne tykkäsivät lumesta, mutta lunta ei satanut. Majatalon asukkaat olivat surullisia. Hipsu ja Tipsu miettivät, mitä voisivat keksiä. Ne miettivät, miten voisivat keksiä keinon, josta olisi apua. Hipsu keksi keinon. Niin Hipsu keksi keinon ja sanoi: -Jos teemme niin, että etsi ääniä ja tuo ne minulle. Niin Tipsu teki. Se kysyi: - Miten ihmeessä voisimme auttaa majatalon asukkaita? Sitten he ryhtyivät toimeen. Hipsu ihmetteli, mitä on tekeillä. Niin Hipsu kohta tajusi, mitä on tekeillä. He vastasivat, että voisimme auttaa majatalon asukkaita. Sitten tapahtui kummia, koska lunta alkoi sataa. Hipsu ja Tipsu olivat onnellisia. Niin lunta satoi paljon. Hipsu ja Tipsu olivat sanattomia. Sen pituinen se joulutarina.

* * * Sami 1. lk
Olipa Kerran Hipsu ja Tipsu. He olivat pienen pieniä tonttuja. -Tänä jouluna ei ole lunta, sanoi Tipsu. -Niin, sanoi Hipsu. -Meidän pitää toimia. Sitten he hakivat mönkijänsä. Ja he lähtivät matkaan.

-Nyt me olemme perillä. -Jee! hihkaisi Tipsu. -Kuinka täällä voi olla lunta? -Hei Hipsu! Sinähän voit käydä katsomassa, mitä tuossa kyltissä lukee! - Okei! Nors. -Ei, annakun minä luen sen. Rovaniemen jätelaitos. - Mitä! huudahti Hipsu. -Kuinka ihmeessä täällä voi olla lunta, kun Katin lapsuudenkodissa ei ole lunta. -Niin, sanoi Tipsu. -Meidän pitää vähän katsella paikkoja. -Joo! sanoi Tipsu.

Siinä samassa he huomasivat, että heidän edessään oli iso lumi-imuri. -Miten tuon härvelin voi pysäyttää? Niin Hipsu ja Tipsu pelästyy vierasta ääntä: -Älkää pelätkä! Minun nimi on tonttu Torvelo. -Jaa, he punastuivat. -Ehei, ei tarvitse punastua minun takia.. -Ei me punastuttu. Tuo härveli on paha. Mennään katkaisemaan virta, sanoi Tipsu.

Sillä samalla sekunnilla heidät napattiin. Heitä pelotti. -Minua pelottaa, Tipsu sanoi. Torveloakin pelotti, mutta Hipsulla oli taskulamppu. Sitten jokin luukku aukesi ja he menivät yhteen kasaan ja luukusta putkahti suuri häkki. sen takana kurkisteli pieni hahmo, sieltä kuului myös puhetta. -Hui, huudahti Torvelo. -Nyt me sieppasimme ne, viedään heidät vankilaan! -Miten pääsemme pois? -En tiedä.

Sitten kuului: - Miksi en sitä heti muistanut? Minulla on raudanrikkomistongit. Voi ei! Ne ovat ihan tylsät! Mitä nyt neuvoksi? - Minä voi teroittaa ne. Minä aion viedä [lahjat, toim. huom.] afrikkaan, siksi minulla on norsunkärsänkatkaisintongit. -Ai, no teroita se sitten äkkiä!

Sillä hetkellä, kun siepparit tekevät kokeita: -Nyt voimme karata! Mutta ulkona odotti lisää harmia. -Voi ei, täällä on susia joka puolella! Hetkinen, minä ja Torvelo voimme tehdä vähän kiusaa noille susille. Tule Torvelo, nyt mennään! -Mutta mihin minä menen? -Suojaan. Mutta takaa tuleekin susia. -No, tule mukaan ja vähän äkkiä! -Joo. -Noin, nyt mennään katkaisemaan virta. Nyt olemme tämän härvelin edessä. Torvelo, mene sinä ottamaan tepselin pois seinästä. Noin. Nyt katson. Jes, se onnistui! Nyt kaikkialla on lunta!

Sitten he menivät kotiin ja heillä oli mukavaa koko talven.

* * * Jemina 2. lk
Hipsu ja Tipsu ihmettelee, kun on joulu ja lunta ei ole. Mutta Hipsu kysyy Tipsulta, että jos he lähtisivät lumikauppaan ja Tipsu sanoo että: -Se sopii. - No mennään sitten, sanoi Hipsu ja he lähtivät lumikauppaan. Ja he elelivät onnellisina elämänsä loppuun asti.

* * * Mira 1. lk
Hipsu ja Tipsu menivät hakemaan joulukuusta ja koristelevat sen ja paketoivat lahjat. Sen jälkeen kun he olivat mennyt katsomaan, onko lapset kiltisti ja sitten he menevät takaisin kotiin ja he saavat kuumaa kaakaota. Ja kun he olivat juoneet kaakaonsa, molemmat rupesi koristelemaan paikkoja ja kaikki paikat näyttivät kauniilta. Ja sitten pukki kutsuu syömään ja kun he olivat syöneet, niin he menivät ulos ja he näkivät paketin. He päättivät ottaa sen mukaan. He avasivat sen. Sieltä tuli joulukalenteri. He söivät vuorotellen suklaata. se oli hyvänmakuista. He jättivät vähän pukillekin. Pukki ilahtui siitä. He löysivät enemmän. Kaikki tontut saivat ainakin viisi. Jopa pukkikin sai viisi pakettia. Ja ne, ketkä olivat antaneet lahjan, he saavat itse jonkun pienen paketin. Ne oli ihan samanlaisia ihan kaikki. Niin kaikki ilahtui.

* * * Paavo 1. lk
Olipa kerran Hipsu ja Tipsu. -Missään ei ole lunta, Hipsu sanoo. -Hei, minä tiedän! Jos menemme kysymään kummitukselta? -Käy, sanoo Tipsu.

Myöhemmin: -Etkö tiedä, miten saa lunta? -Anteeksi, en. -Voi voi. No kiitos, sanoo Hipsu. -Mihin nyt mennään? Hipsu sanoo. -Hei, tuolla on luola. Mennään sisään.

-Täällä on pimeää. Kuulitko, Hipsu? -Hähää! -Kuka sinä olet? -Olen maan viisain. -Tiedätkö, miten saa lunta? -Hmm. Kyllä, mutta se kestää kuukauden. -Jaa, matka kesti saman verran. Mennään kotiin. Hei hei ja kiitos.

-Se oli hauskaa. Hei jee, sataa lunta! Olemme varmaan kierrellyt niin kauan. Mennään äkkiä, muuten pukki suuttuu. -Okei, mennään varovaisesti. täällä on niin paljon lunta, Tipsu sanoo. -Pian eksymme. -Okei. Huhhui. Jee, pian lumimyrsky on loppunut.

-Nyt lumimyrsky on loppunut. Emme enää ole eksynyt, Tipsu. Katso, koti. Joka paikassa on lunta. Se oli hauskaa. -Niin, Hipsu sanoo. -Juuri sopivasti. Tänään on joulu. -Kiitos Hipsu ja Tipsu, pukki sanoo.

* * * Konsta 1. lk
Hipsu ja Tipsu miettivät, miten saisi lunta etelään. He ajattelevat, jos laittaisi vettä pakastimeen. Voisiko siitä tulla lunta? He päättivät kokeilla. He laittoivat vettä ämpäriin, koe epäonnistui. Muutaman päivän päästä tuli lunta taivaan täydeltä. Kaikki olivat iloisia.