Suontaan koulua käy lukuvuonna 2006-2007 39 peruskoulun 1.-6. luokkalaista. Suontaan koulun oppilaat tulevat pääasiassa Suontaan, Leinmäen, Padon, Kivijärven ja Silon kylistä. Suurin osa oppilaista kulkee koulumatkat taksilla. Koulumme on peltojen keskellä oleva rauhallinen kyläkoulu.

Opettajia koulullamme on kaksi. Rehtori Timo Rantapero opettaa pääsääntöisesti ns. yläluokassa 18:aa 3.-6.-luokkalaista. Timo-opettaja opettaa oman luokkansa lisäksi koko koulun uskonnon sekä teknisen työn. Alaluokassa 21 1.-2.-luokkalaista opettaa Kati Veijonaho. Kati-opettajalla on vastuullaan kaikki tekstiilityöt, musiikki ja englanti. Lisäksi koulullamme on kouluavustaja Elina Manninen, joka on pääsääntöisesti 1.-2. luokassa toisena aikuisena sekä ravitsemustyöntekijä-siiistijä Anu Lahdenranta, joka huolehtii puhtaasta työympäristöstä sekä kouluruuan tarjoilusta.

Koulumme koostuu kahdesta rakennuksesta, vanhemmasta yläkoulusta ja uudemmasta alakoulusta. Yläkoulun tiloissa on liikuntatila sekä tekninen työ. Alakoulussa on varsinainen koulu ja siellä on myös koulun ruokala. Alapihassa on kaukalo, tenniskenttä, leikkivälineitä ja muutenkin hyvät liikkumismahdollisuudet. Välipiha on vain kapea tasanne alakoulun edessä ja yläpihassa on liukumäki, keinu ja hieman kiipeilymahdollisuuksia. Yläpihassa oppilaat viettävät aikaa lähinnä vain odottaessaan takseja koulupäivän jälkeen.

Kirjastoauto käy koulullamme viikoittain torstaisin. Uimassa käymme kerran kuussa, kuten muutkin Laitilan koululaiset.