perjantai, 31. maaliskuu 2006
Herkkuja
· 200 g suklaata
· 200 g voita
· 200 g sokeria
· 4 rkl vehnäjauhoja
· 4 munaa (200 g)
· suolaa
· 300 g kirsikka- tai vadelmahilloa
· 2 dl kermaa
· 1 rkl vaniljasokeria
· kirsikoita
· 50 g tomusokeria
Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita ne keskenään ja lisää sokeri ja hieman suolaa. Sekoita hyvin ja lisää jauhot ja keltuaiset yksitellen. Punnitse ensin munat ja käytä sitten suklaata, sokeria, ja voita täsmälleen sama grammamäärä. Väärä sekoitussuhde voi tehdä seoksen rakeiseksi. Jos näin käy, lisää hieman sulaa voita ja sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja käännä varovasti taikinaan. Voitele irtopohjavuoka (24 cm) ja kaada taikina siihen. Paista 200 asteen uuninlämmössä kunnes kakku on kokonaan kohonnut, eli noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta. Halkaise jäähtynyt kakku. Vatkaa kerma. Levitä toisen puoliskon päälle hillo ja kermavaahto. Nosta toinen päälle ja koristele pinta tomusokerilla ja cocktailkirsikoilla.
Kristian
Kuva: http://www.elisanet.fi/puutteenpera/kakku.jpg
Kommentit